Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Nie pokazuj więcej tego ostrzeżenia

Regulamin rezerwacji biletów


Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:
Administratorem danych osobowych jest Jaworski Ośrodek Kultury, Rynek 5, 59-400 Jawor. Powołano Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można się kontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: iod@jawor.pl. Dane osobowe klientów korzystających z usługi rezerwacji biletów on-line przetwarzane są wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do realizacji omawianej usługi i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Podanie danych osobowych przez klienta korzystającego z usługi rezerwacji biletów on-line ma charakter dobrowolny. Oznacza to, że klient nie ma obowiązku podawania swoich danych osobowych, jednakże z zastrzeżeniem, że w takim przypadku skorzystanie z systemu rezerwacji biletów w systemie on-line nie będzie możliwe. Każdy klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, a także możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
Dokonując rezerwacji biletów on-line wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w tym celu.

Zapoznałem się z regulaminem

top
Rezerwuj bielty

II Dzień Turystyki - "doOKOła Świata"

2013-09-18 09:53:34, dodał: Marcin, kategoria: gminne centrum informacji turystycznej
Serdecznie zapraszamy na drugi już Dzień Turystyki "doOKOła Świata" do Teatru Miejskiego w Jaworze 27 września 2013 roku. Tym razem będzie dużo o Ameryce Południowej i Środkowej. Zaczynamy o godz. 16:00 podróżą do Peru, Boliwii i Ekwadoru z Henrykiem Antkowiakiem. Następnie o 16:55 wyruszymy w rowerową podróż nad ocean z Pawłem Turem.

O godz. 17:55 czekać będą na Państwa dźwięki bębnów w wykonaniu Łukasza Radka, a tuż po nim Państwo Magda i Marcin Musiałowie opowiedzą o swoich pasjonujących podróżach do krajów Ameryki Łacińskiej. Dzień Turystyki zakończy kolejny występ bębniarski. O godz. 16:00 ruszają również warsztaty prowadzone przez podróżniczkę Annę Maciąg, którą mogliśmy gościć rok temu razem z jej mężem Robertem na prelekcji o podróżach. Tym razem Pani Anna przedstawi dzieciom kulturę Chin. Liczba miejsc na warsztatach jest ograniczona. Zatem zapraszamy do zapisów swoich pociech pod numerem tel. (76) 870-33-71 bądź w biurze GCIT (Rynek 3).

UWAGA! Z powodów zdrowotnych Pani Anna Maciąg nie będzie mogła poprowadzić warsztatów. Mimo wszystko odbędą się one i zostaną poprowadzone przez Gminne Centrum Informacji Turystycznej. Przedstawiona zostanie kultura Japonii.



Słów kilka o naszych podróżnikach:

>>MAGDA I MARCIN MUSIAŁOWIE<<






Co mówią o sobie?

Jesteśmy dwójką ludzi, których łączą wspólne pasje, odwaga spełniania marzeń, odrobina szaleństwa i wiele miłości. Uwielbiamy podróżować z plecakiem w nieznane, w taki sposób odwiedziliśmy kilkadziesiąt krajów.
Naszymi przeżyciami dzielimy się podczas slajdowisk, festiwali, wystaw fotograficznych oraz na naszej stronie www.magdaimarcin.pl.

Od września 2010 roku jesteśmy małżeństwem; w tym czasie zdołaliśmy wybrać się na 5 kontynentów, odbyliśmy wymarzoną trzymiesięczną podróż po Ameryce Centralnej, skończyliśmy kursy fotografii, mieliśmy własną wystawę fotografii podróżniczej w kilku miastach, nauczyliśmy się nurkować, wydaliśmy książkę o podróżach. I jest nam mało! Chcemy poprzez podróże realizować swój koncept na życie, rozwijać się i przekazywać ludziom optymizm i radość.

O książce "Tańce wśród Piratów":
Po slajdowisku można będzie kupić naszą książkę "tańce wśród Piratów" w promocyjnej cenie 35 PLN (zamiast 44 PLN).

Zwiastun książki:




Recenzje: TUTAJ

Zdjęcia z naszych podróży:








>>ANNA MACIĄG<<



Państwo Maciąg o warsztatach:

Czym są warsztaty i wykłady etnologiczne?
Jest CIEKAWIE, ŻYWIOŁOWO i MULTIMEDIALNIE.
Celem każdego warsztatu i wykładu jest lepsze poznanie świata i ludzi go zamieszkujących. Ich różnorodnych kultur, wierzeń i zwyczajów. Uczymy tolerancji i fascynacji światem na różne sposoby. Angażujemy każde dziecko nawet w trakcie wykładów, które nigdy nie są nudną, akademicką pogadanką. Nasze zajęcia są bardzo autentyczne dzięki rekwizytom przywiezionych z różnych stron świata. Prowadzimy zajęcia w szkołach masowych oraz specjalnych, Domach Kultury, Domach Dziecka, klubokawiarniach, bibliotekach, przy festiwalach i na wszelkich imprezach dla dzieci i rodzin. Nasze zajęcia doskonale uzupełniają lekcje geografii, etyki, historii, przyrody oraz plastyki. Integrują grupę i pozwalają odkryć nowe umiejętności i talenty uczestników. Dopasowujemy warsztaty do potrzeb i oczekiwań organizatora i grupy wiekowej.

www.ku-sloncu.org/etnochwile

Co mówią o sobie?

Nazywamy się Ania i Robert „Robb” Maciąg.
Jesteśmy autorami kilku książek podróżniczych oraz Podręcznika Przygody Rowerowej.
Po odwiedzeniu kilkunastu krajów i kultur postanowiliśmy dzielenie się wiedzą o świecie obrócić w nasz zawód. Nie tylko piszemy książki i artykuły dla gazet i magazynów, ale przede wszystkim dzielimy się wszystkim co wiemy z najmłodszymi. Robert jest pedagogiem specjalnym co bardzo ułatwia nam kontakt z dziećmi. Wszystkie nasze wykłady przygotowane są specjalnie dla dzieci i młodzieży gimnazjalnej. Nie tylko prowadzone są w przystępny i interaktywny sposób (niektóre wykłady bardziej przypominają dialog z grupą niż wykład akademicki) ale przede wszystkim tworzone „z poziomu dziecka”. Na zdjęciach dominują dzieci i ich świat, a dorośli pojawiają się tylko gdy jest to naprawdę konieczne. Dzięki temu nasze wykłady i prezentacje odbierane są bardzo żywiołowo. Zajęcia warsztatowe odnoszą się do rzeczy, które są dzieciom znane. Dzięki temu dzieci są bardzo zaangażowane, dzielą się swoją wiedzą z innymi członkami grupy.

Zapraszamy!

Więcej o nas i naszych podróżach i książkach znajdziecie państwo na www.ku-sloncu.org

Źródło: Strona internetowa Anny i Roberta Maciąg, link powyżej.


>>HENRYK ANTKOWIAK<<



Od ponad 50 lat jest członkiem PTTK, aktualnie już piątą kadencję jest szefem Dolnośląskiego Zespołu Turystyki Pieszej i od kilku kadencji członkiem Komisji Turystyki Pieszej Zarządu Głównego PTTK w Warszawie. Za swoją pełną zaangażowania i długoletnią pracę zawodową i społeczną Pan Henryk Antkowiak wiele razy był wyróżniany nagrodami i odznaczeniami. W styczniu 2003 r. Oddział Jaworski PTTK nadał Panu Henrykowi Antkowiakowi tytuł „Zasłużony dla Turystyki Ziemi Jaworskiej”, ma też liczne tytuły honorowe, m.in. jest honorowym Przodownikiem Turystyki Pieszej oraz Motorowej. W 2009 r. na XVII Zjeździe PTTK w uznaniu zasług nadano mu najwyższą godność towarzystwa-Honorowego Członka Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego. woją miłością do turystyki zaraził wielu jaworzan, stając się dla nich wielkim wzorem do naśladowania. Jest osobą w pełni godną wyróżnienia i uhonorowania zaszczytnym Tytułem „Honorowego Obywatela Miasta Jawora”.

>>PAWEŁ TUR<<



Podróżnik, któremu nie straszne są samotne rowerowe wyprawy po świecie. Działacz Klubu Miłośników Gór w Strzegomiu.
Jaworski Ośrodek Kultury 2022