Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Nie pokazuj więcej tego ostrzeżenia

Regulamin rezerwacji biletów


Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:
Administratorem danych osobowych jest Jaworski Ośrodek Kultury, Rynek 5, 59-400 Jawor. Powołano Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można się kontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: iod@jawor.pl. Dane osobowe klientów korzystających z usługi rezerwacji biletów on-line przetwarzane są wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do realizacji omawianej usługi i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Podanie danych osobowych przez klienta korzystającego z usługi rezerwacji biletów on-line ma charakter dobrowolny. Oznacza to, że klient nie ma obowiązku podawania swoich danych osobowych, jednakże z zastrzeżeniem, że w takim przypadku skorzystanie z systemu rezerwacji biletów w systemie on-line nie będzie możliwe. Każdy klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, a także możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
Dokonując rezerwacji biletów on-line wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w tym celu.

Zapoznałem się z regulaminem

top
Rezerwuj bielty

Recital kabaretowy Artura Andrusa

2013-10-16 11:16:56, dodał: Ewelina , kategoria: teatr
Zapraszamy na recital kabaretowy Artura Andrusa 17 listopada 2013r. o godz. 16:30 do Teatru Miejskiego w Jaworze.
Bilety do nabycia od 22 października w cenie 55 zł w JOK, GCIT i www.jok.jawor.pl.

Artur Andrus - na co dzień redaktor trójkowej "Powtórki z rozrywki", co tydzień gospodarz spotkań w warszawskiej "Piwnicy pod Harendą", co jakiś czas konferansjer różnych imprez kabaretowych, a poza tym poeta, autor tekstów piosenek, artysta kabaretowy, komentator "Szkła kontaktowego"...

Na co dzień mieszka w Warszawie, ale z niej nie pochodzi. Jego rodzinnym miastem jest Sanok (prawie Bieszczady). Studiował dziennikarstwo na Uniwersytecie Warszawskim. W czasach studenckich współpracował z Rozgłośnią Harcerską i Radiem Rzeszów, a momentem przełomowym w jego karierze artystycznej okazał się przeprowadzony "na zaliczenie" wywiad z Wojciechem Młynarskim. Nie byłoby w tym może nic dziwnego, gdyby nie fakt, że wywiad został przeprowadzony wierszem - Artur zadawał wierszem pytania, a Wojciech Młynarski improwizując wierszem odpowiadał. Niedługo po tym Artur Andrus otrzymał propozycję poprowadzenia audycji poświęconej piosence satyrycznej w Pr. 4 Polskiego Radia.

Oprócz pracy w radiu, Artur Andrus często występuje w charakterze konferansjera przeglądów kabaretowych. Zaczęło się od Mulatki w Ełku, potem była krakowska PAKA, Lidzbarskie Biesiady Humoru i Satyry w Lidzbarku Warmińskim, a od 1999 roku - Łódzka Piwnica Artystyczna - Przechowalnia, w której występuje razem z Andrzejem Poniedzielskim, Elżbietą Adamiak i zaproszonymi gośćmi.
Artur Andrus to artysta multimedialny. Można go nie tylko usłyszeć w radiu i na płytach, zobaczyć na scenie i w telewizji, ale też przeczytać. Jego wiersze ukazywały się w latach 1998-99 w kolumnie satyrycznej Życia Warszawy. Często pisał (i pisze nadal) teksty piosenek dla innych artystów kabaretowych, m.in. dla Małgorzaty Zwierzchowskiej i Olka Grotowskiego ("Wiesiek idzie", "Jarocin", "Beczka piwa") dla Czerwonego Tulipana ("Żeby się sobą zauroczyć", "Odezwa do Małgosi"), oraz dla Grupy MoCarta - słynny "Paskudny wio..." wykonywany z Arturem Renionem, zarejestrowany na płycie Grupy pt: "Kreatury". Na najnowszej płycie Grupy MoCarta można usłyszeć kolejną piosenkę z tekstem Artura, pt: "Nie śmiejcie się z taty". Ponadto wiersze Artura Andrusa ukazywały się na ostatniej stronie "Przekroju", a obecnie Artur Andrus idąc z duchem czasów, prowadzi swojego własnego bloga!!

Gdzie można spotkać Artura Andrusa? Na pewno w Programie Trzecim Polskiego Radia, także w każdy poniedziałek (oprócz wakacji) w Piwnicy pod Harendą w Warszawie, raz w miesiącu na Kabaretowych Scenach Trójki w różnych miastach Polski (Toruń, Zielona Góra...), oraz w Łódzkiej Piwnicy Artystycznej Przechowalnia. często występuje w telewizji w charakterze konferansjera imprez kabaretowych, a także w niezwykle popularnym programie "Szkło Kontaktowe" nadwanym w TVN 24. Usłyszeć nagrania Artura można na wspomnianej już płycie Grupy MoCarta oraz na dwupłytowym albumie "Przechowalnia", gdzie prezentuje on swoje najbardziej znane utwory, a także na solowej płycie pt: "Łódzka".
W grudniu 2004 ukazała się książka z utworami Artura Andrusa pt: "Popisuchy".

W 2010 roku Artur Andrus otrzymał tytuł "Mistrza Mowy Polskiej"!

Artur Andrus angażuje się także w działalność charytatywną na rzecz uzdolnionej młodzieży przy Fundacji św. Mikołaja
( www.solidarni.org.pl )

W październiku 2011 nakładem wydawnictwa Prószyński i S-ka ukazał się wywiad z Marią Czubaszek przeprowadzony przez Artura Andrusa.

W listopadzie 2011 Prezydent RP uhonorował Artura Andrusa Złotym Krzyżem Zasługi.

5 marca 2012 r. nakładem wytwórni Mystic Production ukazała się nowa płyta Artura Andrusa "Myśliwiecka", która zawiera takie hity jak: Ballada o Baronie, Niedzwiedziu i Czarnej Helenie; Cieszyńska, Piłem w Spale, spałem w Pile i wiele innych. Po 9 miesiącach od wydania, płyta uzyskała status Podwójnie Platynowej Płyty. Oznacza to, że płytę kupiło ponad 60 tysięcy osób!
15 kwietnia 2013 r. to data premiery płyty DVD Artura Andrusa! "Piłem w Spale... I co dalej?" to zapis koncertu, który odbył się 22.04.2012 r. w Teatrze Syrena w Warszawie. Nie tylko koncertu, ale również wydarzenia towarzyskiego. Andrus zaprosił na scenę przyjaciół: Marię Czubaszek, Hannę Śleszyńską, Andrzeja Poniedzielskiego, Grupę MoCarta, Chór Collegium Musicum Uniwersytetu Warszawskiego i muzyków, z którymi stale współpracuje - Łukasza Borowieckiego, Wojciecha Steca i Pawła Żejmę.

Bożena Wojtas
Jaworski Ośrodek Kultury 2022